Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen  
Sociaal ondernemen in Coronatijd - stoffennl.nl
Sociaal ondernemen in Coronatijd

Sociaal ondernemen in Coronatijd

Ik hoorde het in de auto op het journaal.

Onderweg van huis naar werk, van Musselkanaal naar Vroomshoop. Met ingang van 12 uur vannacht moeten alle niet essentiële winkels de deuren sluiten….

“Nu gaat het gebeuren”, schoot het door mijn hoofd, ook wij mogen niet meer open. Ook al hadden we de laatste maanden wel regelmatig tegen elkaar gezegd dat wij met onze stof, wol en handwerkmaterialen dan wel geen 1e levensbehoefte waren. Maar toch zeker wel een 2e !

Want juist als je veel binnen zit, juist als je zoveel sociale contacten moet missen. En ook nog eens in een winterperiode moet je toch iets doen om je psyche te beschermen?

En handwerken is daar een hele goede therapie voor, dat hebben zelfs wetenschappers aangetoond. En persoonlijk kan ik dit, net als heel veel klanten van mij, beamen…

Het tweede waar ik aan dacht: “Het gaat vanmiddag heel druk worden!”

En dat werd het! Mijn collega Gerlon van ’t Wolpunt kwam, ondanks dat ze nog niet helemaal volledig hersteld was van haar liesbreuk operatie ook. En dat was maar goed ook, het ging af en aan. We hadden amper de tijd om alles zelf te verwerken. Maar goed, daar zou nog tijd genoeg voor zijn….

Aan het eind van de dag, heb ik de balie voor de deuropening geschoven met de plexiglasplaten erboven. Dan kunnen daar mensen, volledig corona proof, nog hun bestellingen ophalen. Zo hoopte ik.

Wat was het een teleurstelling dat zelfs dat niet mocht! In de dagen daarna heb ik nog eens extra bij de gemeente daarover geïnformeerd of dit echt niet mocht. De moed zakte me toen echt even in de schoenen. Te meer omdat onze zaak is gebouwd op de samenwerking mett Wolpunt, als ‘kangoeroe onderneming. Deze inmiddels zelfstandig draaiende onderneming zorgt voor zo’n prachtige mix met onze stoffen en het creëren van een creatieve explosie! En hoe verschrikkelijk zonde zou het zijn, als dit onderdeel van mijn sociale onderneming het niet zou redden…

Maar goed, toen wist ik gelukkig nog niet dat het nog langer ging duren, dan tot 19 januari.

En we hadden al zoveel ingeleverd, niet wat betreft de omzet. We hebben in 2020, mede dankzij de verhuizing naar de nieuwe locatie een goede prestatie neergezet. Zelfs zonder de gewoonlijke inkomsten van het bruidsatelier!

Maar ons bedrijf draait om zo veel belangrijkere waarden dan geld. Wij zijn een sociale onderneming. Wij zijn de winkel die omkijkt!  We geven om mensen en willen ze in hun kracht zetten…. Juist om die reden nemen we vaak de tijd om even een praatje te maken met onze klanten.

En juist daarom hadden we altijd in de winkel meerdere dagdelen per week een creatief café. Een heerlijke mix van creatief bezig zijn en ontmoeting, 'koffie met een oortje". En wat gebeuren daar mooie dingen! En dan heb ik het niet alleen over de creaties die worden gemaakt, maar ook over de dingen die gebeuren met en tussen mensen!

Maar helaas sinds maart 2020 kon dit al niet meer, we hebben heel kort een tijdje deze activiteit voortgezet in d’Olde Skoele, omdat het zo gemist werd. Maar ook dat kan al een tijd niet meer. En wat missen we het! Het creatief café is echt een wezenlijk onderdeel van onze zaak!

Maar we moeten omdenken, zoeken naar kansen. Niet wegzakken in alles wat we missen.

We hebben een geweldige klantenkring. En het grappige van bestellingen langsbrengen is, is dat we onze klanten nog beter leert kennen. Je ziet waar ze wonen en ontdekken soms familieverbanden…..

En regelmatig ontvangen we plaatjes van de mooiste creaties met onze materialen gemaakt. En ook al is het een slap aftreksel van wat er was, toch genieten we ervan.

We verzinnen nieuwe projecten, werken de website bij. De couponnen plaats ik nu ook in de shop. En  zijn we actief op pinterest, facebook en instagram. Zo zetten we onze creatieve explosie door!

We appen, bellen, mailen, beantwoorden berichtjes via messenger, stappen in de auto om bestellingen rond te brengen. We maken pakketten klaar die het hele land (en soms zelfs verder) door gaan. We willen positief blijven en mensen creatief blijven inspireren.

Omdat dat zo goed is voor ons. Omdat creatief bezig zijn zo helend is…

Waar ben jij op dit moment veel mee bezig wat jou creatief inspireert?

 

 

 

 

reacties op “Sociaal ondernemen in Coronatijd

Sociaal ondernemen in Coronatijd

Door InekeDrees op zaterdag 23 januari 2021 om 19:11

Ik ben aan het quilten dus doorpitten .en al twee tops klaar om gequilt te worden een op meten en de fibrovulling bestellen .en dan gaan we weer .het houd je van de straat.

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen.
Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN